ویزای آلمان

ویزای توریستی آلمان مخصوص سفرهای تفریحی کوتاه مدت یا دیدار با اعضای خانواده و بستگان است. اگر تصمیم به تحصیل یا کار در آلمان دارید این نوع ویزا مناسب نیست و باید برای ویزای تحصیلی آلمان یا ویزای کار اقدام کنید. اعتبار ویزای توریستی بستگی به تصمیم سفارت و نوع درخواست شما دارد. پس از صدور ویزا سفارت برچسب ویزا را در گذرنامه شما می‌چسباند. این برچسب شامل تمام اطلاعات اصلی ویزا مانند تاریخ اعتبار و میزان دفعاتی که می‌توانید با آن سفر کنید، می‌شود.
اولین مرحله برای درخواست ویزای هر کشوری، پر کردن فرم تقاضای ویزا است. این فرم را می‌توانید از سایت سفارت آلمان در تهران دانلود کنید یا به صورت حضوری از بخش ویزای سفارت آلمان دریافت کنید در حال حاضر سفارت آلمان فقط به صورت آنلاین وقت ملاقات را تعیین می‌کند. در تاریخی که به عنوان وقت ملاقات و تحویل مدارک برای شما مشخص شده، باید در محل سفارت برای تحویل مدارک و انجام مصاحبه حاضر باشید.
تصمیم سفارت در مورد ویزا بستگی به مجموعه‌ای از عوامل از جمله کامل بودن مدارک و مصاحبه حضوری شما در سفارت دارد.

آدرس سفارت آلمان در تهران : خیابان فردوسی، شماره ٣٢٤– ٣٢٠
تلفن : ٣٩٩٩١٢٦٠ـ٠٢١
سایت سفارت آلمان: www.teheran.diplo.de

ویزای آلمان شامل شرایط و مقررات ویزای شنگن است. زورق کارگزار ویزای شنگن نیست. مطمئن‌ترین و کم‌هزینه‌ترین راه این است که مسافر شخصا برای دریافت ویزای شنگن اقدام کند.

مدارک مورد نیاز ویزای آلمان

مدارکی که باید علاوه بر فرم تکمیل‌شده در وقت ملاقات و انجام مصاحبه همراه داشته باشید، شامل موارد زیر است.
توجه: از همه‌ی مدارک باید یک کپی هم موجود باشد. اصل مدارک بعد از مطابقت به شما برگردانده می‌شود و کپی آن‌ها در پرونده‌ شما در سفارت آلمان می‌ماند.
  • شناسنامه ایرانی
کپی باید از صفحه یک و دو شناسنامه تهیه شود.
  • گذرنامه
اعتبار گذرنامه باید حتماً شش ماه بیشتر از تاریخ خاتمه‌ی اعتبار ویزای درخواستی باشد.
کپی را باید از صفحات یک و دو گذرنامه و همین‌طور صفحاتی که در آن‌ها مهر ویزا خورده، تهیه کنید.
  • سه قطعه عکس رنگی
ویژگی‌های ضروری عکس مورد نظر: عکس رنگی، زمینه سفید، تمام‌رخ در ابعاد ۴*۶ که کمتر از سه ماه پیش گرفته شده و کاملا با ظاهر فعلی صاحب عکس همخوانی داشته باشد.
طبق مقررات شینگن، عکس شما بر روی برچسب ویزا چاپ خواهد شد.
  • اسنادی مبنی بر وضعیت شغلی متقاضی
- برای کارمندان بخش دولتی: ترجمه‌ی آخرین حکم کارگزینی
- برای کارمندان بخش خصوصی‌: گواهی اشتغال به کار
- برای صاحبان شرکت‌های خصوصی: ترجمه‌ی روزنامه رسمی شرکت به همراه رزومه‌ی شرکت به زبان انگلیسی، دو سری کپی از اصل مدارک فارسی.
- برای دانشجویان و اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها: کارت بین‌المللی دانشجویی یا کارت عضویت هیئت علمی.
- برای مشاغل آزاد: ترجمه جواز کسب و یا کارت بازرگانی
  • مشروح عملیات آخرین ماه حساب بانکی شخصی: پرینت حساب بانکی باید روی سربرگ رسمی بانک به زبان انگلیسی و مهرشده به سفارت ارائه شود.
  • ترجمه‌ یک سند مالکیت دو سری کپی از اصل مدارک فارسی
  • بیمه مسافرتی
متقاضیان ویزا باید بیمه‌ی مسافرت فردی یا جمعی داشته باشند. این بیمه باید هزینه‌های احتمالی بازگشت به میهن تحت مراقبت‌های پزشکی، هزینه‌های احتمالی نیاز به درمان و یا هزینه‌های بیمارستانی اضطراری را پوشش دهد و تا پایان طول اقامت در تمام کشورهای منطقه شنگن معتبر باشد. حداقل پوشش بیمه برای هر شخص مبلغ سی‌هزار یورو است. شرکت بیمه‌گذار باید نماینده‌ای معتبر در کشور آلمان داشته باشد.
  • بلیط هواپیما یا رزرواسیون قطعی رفت و برگشت به مقصد یکی از شهرهای آلمان
  • واچر قطعی هتل در یک یا چند شهر هتل در آلمان برای کل مدت اقامت

نکات ضروری
اگر خانوادگی سفر می‌کنید، برای هر کدام از اعضا باید مجزا فرم پر کنید. باقی موارد این مدارک را هم تا حد امکان برای هر نفر باید به صورت جداگانه تهیه کنید. تمام افراد بالای ۱۲ سال انگشت‌نگاری می‌شوند.
از کلیه‌ی مدارک باید یک فتوکپی هم داشته باشید. اصل مدارک به شما بازگردانده می‌شود و کپی آن‌ها برای بررسی نزد بخش ویزای سفارت آلمان می‌ماند.

زمان لازم برای صدور و هزینه ویزای آلمان

بررسی اولیه‌ مدارک به منظور صدور ویزا معمولا دو هفته طول می‌کشد. در این مدت گذرنامه شما پیش سفارت باقی می‌ماند. سفارت پس از دریافت مدارک به شما رسید می‌دهد و در این رسید تاریخ و زمان مراجعه به سفارت برای پاسخ نهایی ذکر شده است. هنگام مراجعه مجدد لازم است که این رسید را همراه داشته باشید. قیمت ویزای آلمان ۶۰ یورو است که زمان ارائه‌ مدارک به صورت نقد در سفارت پرداخت می‌کنید. این مبلغ بابت بررسی درخواست و مدارک شماست و در هیچ حالتی سفارت این مبلغ را برنمی‌گرداند.

با عضویت در خبرنامه زورق از تخفیف‌های ویژه، جشنواره‌های خرید، رویدادهای مهم دنیای سفر و گردشگری باخبر شوید.